Takim miejscem zdecydowanie jest FALLA, wegetariańska/wegańska restauracja serwująca dania kuchni bliskowschodniej znajdująca się na poznańskich Jeżycach, obecnie chyba najmodniejszej dzielnicy Poznania.
Menu podzielone jest na dwie części, menu stałe oraz menu sezonowe. W menu stałym znajdziecie słynny Falla Wrap, czyli pita w którą zawinięto dwa kotleciki fallafel, hummus, świeże ważywa, piklowane warzywa i sos orzechowy. Kusi jeszcze wariacja Kimchi Wrap, pita z dwoma kotlecikami fallafel, kimchi, mummusem, kolendrą, pieczonymi warzywami korzeniowymi, szpinakiem i sosem umami. Świetnie brzmi także hummus, najlepiej Hummus MIX, pięć smaków hummusu, tradycyjny, marchewka-miód, chipotle, kolendra-limonka i suszone pomidory. Nie wolno zapomnieć o SzSzSz Szakszuka Hola Mexico, jajka zapiekane w aromatycznej paście z pomidorów i papryki z fasolą podawane z marynowanym kaktusem, guacamole, salsą verde, salsą chipotle, cheddarem i pitą arabską.